Sunday, July 31, 2011

ANDAI RASULULLAH BERSAMA KITA

airmata mencurah2 ke ladang gandum pabila tgok video ini,,

ini realiti,,tak tipu punya,,

hati ini mudah tersentuh,,

YA ALLAH,BERIKANLAH HIDAYAH-MU KEPADA KU,

moga2,,aku berubah jadi wanita muslimah satu hari nanti,

yang ikut betol2 batas2 agama,,

rasa2 perlukan guide sumone,,i,allah, berdoa =')

tersentuh lihat itu wanita berpurdah dalam video mengalirkan air mata,,,


video

aduhai hati ='')

Tuesday, July 26, 2011

Dugaan ALLAH yang MAHA Berat

assalamualaikum,,,,

kali ni aku nak meluahkan ape yg terpendam dlam hati ni,dlm jiwa ni,,

aku tak bermaksud nak tujukan kepada sesiapa,, cuma ini ikhlas dr hati ape yg aku rase,

aku harap,,aku ade kekuatan la nak bgtau depan2 kan,,tp mcm2 aku pikir,,nta korg nak dga ke

tak cite bosan aku ni,,sebb aku tau aku bukan sape2 di hati korg,,,

hausmate aku basically terbahagi kepada 2 grup kan,,huu,,pham2 la,,

huhm,mase mula2 aku pindah rumah,,,aku kire natural,,tak geng dgn sape2 sebenarnye,,

cume,,aku memg rapat la dgn beloved roommate,hee,,salu la ktorg same2,,bile susah n senang,

n memula nak seswaikan diri,,aku cube nak rapat dgn KORANG, bukannye nak satisfy my

own need,, tp SUMPAH,,,time tu aku ikhlaskan hati sebaik mungkin,,, nak SAYANG korg,,,nak

BAIK dgn korg,,,ikut care korg,,walaupon aku je org lua,,,,tak tau la korg nampak or x effort aku

tuh camane,,

tp,,

ade bende jadi,,yang membuatkan aku kecik aty,,

SANGAT2,,,

n membuatkan aku sedar,,,sape aku sebenarnye,

takde tempat pon,,

tp takpe,,,,,,aku sabar je,,

n since then,,aku start menjauh,

maybe tarik muka,,,

yelahh,,aku manusia biase,,

takleh lari dr buat salah,,,

MINTAK MAAF ,,,atas silap aku nieh okeyy?


n bermula la second part nye,,bile aku start dgn the other grup,

memane pegi,,,kua,makan,,same2 lah kire,,

TERIMA KASIH pada yang sudi melayan,,yang serve everything,

aku ingat,,,bawak p giant,mydin, p hot-hot,,p pantai,p shopping,

kasi aku makan,,aku HARGAI,

tp,,

tuhan uji kot,,,

camane,,silap aku yang sikit tuhh,,,dah sebabkan pergaduhan yang besar sangat

aku mengeluh sndri pkir bende nie,,

aku NAK mintak maap,

tp gaya nye mcm org tu TAKNAK maapkan aku,

seriusli sedeh,,,,,,,,,

tak boleh ke tolerate sikit?

*haish,,,,,,,,,,,,,,
.........................................................
.........................................................

ntah la,,maybe aku tak pham kot perangai dye camane,

yang buatkan bende aku anggap kecik,dan i,allah bole setel tu,,

itu yg jd melarat,,lame gile perang dingin,

aku NO KOMEN la,,,tapi,,tak baik buat mcm ni,,

lgpon dah nak dekat bulan puase kan,,,,,huhmmm,,

bile jadi cmni,,mulelah susah nak gerak,,

nak p kelas,,,nak makan,,,

sume kene mintak tolong grup lg satu,,


aku lagi sedih,,bile de org kate pulak,

seolah2 macam padankan muke aku, pasal menyombong dr dyorang,

bile dah susah baru nak mintak tolong?

aku macam,,,??????

korangg,,ce korang pikir,,ape korg dah buat kat aku?? smpai aku terase sgttt,,, huuuuuuuu,,,

korg tak tau ,,jgn la cakap ikot nafsu je,,,,SEDEH NYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,,,=''(

semoga ALLAH tingkatkan iman aku untuk hadapi dugaan mcm ni,,,,amiinn,,

Saturday, July 2, 2011

shattered pieces

i hate myself for being lost in thought ,

when you are around

i hate it that i'm craving for ur attention

though you never glance at me

i hate myself for keeping the memories

though i noe, U HAVE MOVED ON,

i basically hate how do i feel when u are around,

LOSER, DORK, FOOL, yeah,,that's me,

i dun like being it,,but anyway,,u've made me feel like it,

CONGRATULATIONS,

for successing in making my life miserable though its just a moment,

i still hate it,,i'm feeling down and ugly,

i know u didn't mean it, and u probably doesn't care at all,

but i think i juz hate myself because i couldn't be LIKE YOU.

YOU? = MOVING ON
GETTING BETTER WITHOUT ME
BEING SUPERCOOL
HAVING WONDERFUL JOB

and many more i could not find words to describe,,,





note to myself- gud luck in being ME

i think i can do this,, will totally LETTING U GO just in time,,,ameen,,

tenyummmmmm!

one thing i noticed,,,




I DUN HAVE A BEAUTIFUL SMILE =')



UGLY BETTY yg sebenarnye tak ugly mne pownn,,'=.=




aku suke JESSICA ALBA senyumm,,comeyl sgt,,,,=')

aku tau sengih je!,,haha

okeh bye!

Friday, July 1, 2011

BOLEYH X??

okeyh kalau korang notice,,these days,,
dah bnyk da buat contest yg suh like2 gamba kat fb ni enn,
well,aku juz nak komplen sket r,,

kaw kalaw nak masok contest uh,,
letak pix elok2 siket boleyh x?
aku sakit aty tgok pix kaw mcm gile low class pastuh ade haty nk suruh org like,
i mean kemonn laa,,angle huduh gile,

aku bukan nk ckp muke kaw huduh ke ape enn,
tp AT LEAST,

posing elok2 sikit boleyh x?
pkai comeyl2 sikit boleyh x?
kamera fon 2 megapixel xpaya nak gune la,,boleyh x?
take ur best shot boleyh x?

KEMONN LA WEYHHHH,,,

haishh,,
i meann,,like,,u r not showing any efforts,,
u juz simply tempek gamba huduh kaw,
n then kempen2 org suruh like,
takde quality langsong boleyh x?
plizzzzzzzz la phamm,,

it ANNOYS me MUCH ,,okeyhhh??

BOLEYH X? haha,msti sket aty enn...

hee,,okeyh bye! ;D

TAKDE MOTIF

ASSALAMUALAIKUM,,

hello guys, its been a while since i started writing back,, i dun't do blogging oftens ,,its just soo not my things which i do in my leisure time,

why?

i noticed that i kinda scared of writing out what i've been feeling inside,

its seems that i ought to think of many consequences if i post the entry, like thinking TOO MUCH,, and towards the end,,i decided to just preserved it,,,keeping the thought secretly in my mind,,,erkk??

its my blog, its my property, my privacy, my right kannn? so mcm,,, SUKA HATI LAH NAK TULIS APE PON,,INI KAN BLOG AKU? ,haishh,,

seee,,,

merepekk je kejee,,,
huuu,,no,,seriously this is true,, juzz scared me off thinking of the person which i mean, which i indirectly story pasal hal dye,, drop by and reading my entry,,,

aku tanak sape bace2 ,,aku tamooo,,rimas lahh,,
hahaha,,pelikk bukan? ,terase seperti KEBEBASAN BERSUARA aku ditarikk,,


atauponn,,


adekah aku terlalu PARANOID?

perasan org bace blog hakuu,,pdahal follower blom cecah angka puloh2 ponnn?

ouhh sudah terbajet DIVA pulakss,,poyo ade org nak stalkingg,,ngehehehe,,sorry peeps!

no offense guys, i'm juzz sincerely writing from my heart,,

have a good day everyone! =D

Thursday, June 23, 2011

SeNgiH tak hengaT Nak Coverr T____T


Location: Wangsa Walk
Date:17th jun 2011


aiii seghonokk benoo,!



iklan ubat gigi,


sengehh tak hengat



tgokk tuhhh,,dye buat lg!,,haha


hell yeahh babeyhh,,grinning all the way! i guess diz iz wat happen when u r over excited,, u forgot to act cute! haha,,

Wednesday, June 15, 2011

GiLA kaw??

Hello??,, de orang tak lalu lalangg kt snie?

hee,,ikott lee,,,
adoii,,esokk nieh nak turun kl,,with my kazen along,

menuju ke rumah kaka sedara terchenta at rawangg,,

aishhh,, memula mmg ta bajet na pegy pon,,cuz mmg ta ckup bajet,

tetibe sembang2 trase na pegy,,troih pegy,,

haha,,sukasuki jee,,terkojut jugak laa si cik jijah ni denga aku na trun kl,

hadoyyhh,,glojoh punye anak daghe!,,heee,

tapela kan,,laz trip before balik TERENGGANU,,T___T

hope its gonna be fun with the THREE of us together!,

three+awesome=THREESOME!,,


comeyl nya penguin ni excited!,,hahaha,

teheee,,,i,allah,,naty rjen2 aku update next entry pasal aktiviti ktoreng,*ceyhh bjet cm korg na tau cgt,,HAHA,

p/s na jumpe sayang jugakk,,hehehehehe,,;)

okeyhh bye,,=)

Wednesday, June 8, 2011

Cik Jijahs




hambek la ni dulu yee,,,hee

T____T

aku serabot sgt,,

SANGAT,,taw x??

mcm2 hal lah jd,,,aishhhh,,gile,

ahhh LANTAK kt sume orang!


aku apehal cmni?,,,

Monday, May 16, 2011

MAAF KAN KU

bila aku salah tolong maafkanlah
ku tak ingin membuat kau menangis
aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
* aku ingin selalu bersamamu
walau senang, walau kita susah

reff:
mungkin aku salah di matamu
mungkin aku lemah di matamu
tapi tak pernah terpikir
kau pergi tinggalkan aku

bila aku salah di matamu
bila aku lemah di matamu
ku hanya bisa memohon
maaf atas salahku

aku tahu kau marah
aku tahu kau luka
tapi jangan paksa tuk berpisah


to awak,, sye akn trus buat mcm nie,,,walaupon awk kate da maafkan sye, tapi sye tak puas ati,, sbb sye pon susah nak maafkan diri sendiri,, sye ta boleh ignore je,,salah sye tuh besa,,sye tau,, harap awk ta kesahh,,,sye syg awk okeh,,syg awk cgt,,,

Tuesday, April 26, 2011

HaRi BaHagiA




haaaa,,,,

pikir ape??,,bahagia pe?,

I noe what's on ur mind,,

BUT,,,,

It's not it,,,,,heeee,,

I'm goin' back to my hometown oke,,,,

I'm goin' back home,,,

Really i was hoping things gonna be a whole lot BETTER,

I,allah,,,,,

HOME IS DA BEST THERAPY,,,,,

heee,,, x saba oke,,,,,=)




hahahaha,,kelaka gile muke alia,,,heee,,time ni bru men hujan dpn rumah,,
i was tudungless,,so,dats why r ta letak pix skali,,heeee,,
rinnduu cgt,,,,,,=)

The OtHeR mE

I've learn't not to give too much,,

Because u'll neva learn to appreciate what i've done for u,

I've learnt not to love too much,,

Because, I'll be devastated if u leave me,

I've learnt not to depend/rely too much,,

Because anyhow, u gonna leave me someday,,

I've learnt not to trust too much,

Because it'll be too hurt if u broke my trust,,

I've learnt not too hate too much,,

Because I don't wanna be fucking hater that hate everything in her life,

I've learnt ,,,don't be too much on anything I do,

Because it will bring harm to myself,

EXCESSIVE is the word,,, it isn't good at all ,,not at all,,

i'd rather being a loner than letting u hurting me over and over again,,,



p/s ,,sonang cite kann,,kalau byk cgt makan?,,gemok,,kalau byk cgt gule?,,haa,,,kencing manis la ekaww,,,kalauu byk cgt tulih entry??,,haaa,ntahh la kann,,, kowg pham kan?,,jgn la lebih2 dlm buat something to,,,chill je keyhh,,,peace yaww,,!,,;)

Sunday, April 24, 2011

Demam Exam


Hari nie, my sayangs start dah his final exam,,

I think most universities da start exam dowg dr last week lg,,

Me, not yet,,another 2 weeks to go,,

so, berjihad lah dye dalam dewan exam tuh nak jawab paper yg for sure bapak susah,,

tp takpe,, jgn putus asa B! I always support u,,

So, korang2 sume yang tgah exam ponn,,,gud luxx oke,,fight till the end,,and,,,,,

Terima n redha dgn keputusan yg korg dapat,,, cuz x

smestinye pe yg korg hajat kan Allah bg,

Kegagalan n kejayaan sume tuh ujian dr DIA,,,,

so if berjaye,,jgn riak cgt,,, syukur banyak2 keyh,,coz the more u bersyukur, the more God bless

u with other nikmat jgak,,got me??



okeyh2,,,da cukup lah membebel kan,,,so here,,,nak kongsi sikit doa2 bile masok dewan

peperiksaan nie kan,,,amalkan lah korg ye,,i,allah it'll work,,=)


1) Doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan yang sempurna (ketika mengulangkaji pelajaran) :

اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا فَهْمَ النَّبِيِّينَ وَحِفْظَ المُرْسَلِينَ وإلْهَامَ المَلاَئِكَةِ المُقَرَّبِينَ فِي عَافِيَةٍ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ

“Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami kefahaman para Nabi dan hafazan para Rasul, serta ilham daripada para Malaikat yang hampir dengan-Mu, kurniakanlah kami kesihatan wahai Tuhan yang Maha Pengasih”.

2) Doa sebelum masuk ke dalam dewan peperiksaan :

وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدا

“Ya Allah, persiapkanlah kami akan urusan kami dengan petunjuk-Mu”.

3) Doa apabila terlupa ketika menjawab soalan :

سُبْحَانَ مَن لاَّ يَنَامُ وَلاَ يَسْهُو. اللَّهُمَّ ذَكِّرْنِي مَا نَسِيتُ

“Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lupa. Wahai Tuhanku, ingatkanlah daku apa-apa yang kulupa”.

4) Doa memohon kejayaan cemerlang

اللَّهُمَّ إني أسْألُكَ الفَوْزَ عِنْدَ القَضَاءِ وَمَنَازِلَ الشُهَدآءِ وَعَيْشَ السُّعَدآءِ وَالنَّصْرُ عَلَى الأعْدآءِ

“Ya Allah, kami memohon daripada-Mu kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada’, dan kehidupan mereka yang bahagia serta kemenangan ke atas musuh”.

5) Doa ketika sukar untuk menjawab soalan :

ياَ حَيُّ يَا قَيُّوْمُ، بِرَحْمَتِكَ أَسْتغِيْثُ
“Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”


p/s ,,so korang,,,harap nye dapat lah manfaat yg berguna okeh,,,msti korang boleh punye,,i,allah,,hee,,why??,,,,because i said so,,,,;)

Hello EVERYONE,,


I am new to blogging,,

I am not expecting much followers here,,

I do this juz for leisure yeah,,

Here is my world,,so follow my rules,,

why?,

''''''''''''
''''''''''''
''''''''''''

Because I said so,,,,=)